Dovana mamai: 25+ dovanų įdėjų, kuriuos padaryti gali patys vaikai

dovana mamai

Artėjant motinos dienai, prekybininkai pradeda šokti pasiutpolkę siūlydami įvairias dovanas mamoms, pradedant atvirukais mamos dienos proga, baigiant SPA savaitgalio išvykomis. Tiesa ta, kad šiemet, kaip ir kaip norėtųsi švęsti mamos dieną kažkur prabangiuose kurortuose, išmintingiau likti namuose.

Nėra to blogo, kas neišeitų į gerą, juk kiekvienai mamai svarbiausia yra nuoširdus dėmesys. O kas gali būti nuoširdžiau nei paties vaiko paruošta ir įteikta dovana? Regis, net ašarą išspaudžia gavus netobulą karpinį ar piešinį ir atviruką, kuriame su klaidomis parašyta „MAMYTE, MILIU TAVE LABAI”.

Štai jums paprastų darbelių idėjos, kuriuos nesunkiai atliksite su vaikais nuo 2m.

Prisiminimų stiklainis

Surašykite visus smagiausius prisiminimus su mama ir apie mamą ant atskirų lapelių ir sudėkite juos į stiklainį. Tvirtai užsukite dangteliu ir užrišę kaspiną padovanokite mamai.

Kvepalai mamai

Nėra nieko nuostabiau už gyvų gėlių aromatą. Kaip išsaugoti gėlių aromatą buteliuke, skaitykite šiame įraše.

Atvirukas iš delniukų

Visiškai paprasta idėja nereikalaujanti jokių specialių priemonių, tik popierius, žirklės ir klijai. Mama tikrai liks sužavėta genealiai paprasta idėja. Kaip padaryti skaitykite čia.

Papuošalų laikiklis

Miela ir paprasta dovanėlė mamai – indelis papuošalams sudėti iš modelino. Detalią instrukciją, kaip gaminti rasite šiame tinklaraštyje.

Minkšti nuotraukų rėmeliai

Vaikams tikrai patiks klijuoti minkštus pompoms burbuliukus aplink savo savo nuotrauką, o mama neabejotinai apsidžiaugs, gavusi tokią dovaną. Kaip padaryti tokias pukuotas gėlytes su nuotrauką, skaitykite šiame tinklaraštyje.

Knygos skirtukas

Jei mama mėgsta skaityti knygas, pagaminkite jai knygos skirtuką. Kiekvieną kartą atversdama mėgstamą knygą ji prisimins, kaip karštai ją mylite. Kaip pagaminti knygos skirtuką rasite čia.

Vitražas

Handprint Suncatchers Summer Craft

Ypatingai mielas pavadinimas anglų kalba – suncatcher (saulės gaudyklė). Spalvinga ir žaisminga dovana saulės spinduliams sugaudyti. Tokiems darbeliams labai pravers skaidri lipni plėvelė, o kaip tokią dovana padarykite vaizdinę instrukciją žiūrėkite čia.

Gėlė vazonėlyje

Spalvoti pagaliukai gali puikiai pasitarnauti meistraujant gėlei vazonėlį arba tiesiog pieštukinei. Lengvo ir paprasto projekto aprašymą su nuotraukomis rasite čia.

Nuotraukos laikiklis

Dar viena puiki idėja dovanai su nuotrauka. Jai atlikti tereikės akmenuko, vielutės ir keletos spalvingų karoliukų. Buggy And Buddy tinklaraštis pateikia detalią instrukciją.

Pakabukas ant kaklo

Pakabukas ant kaklo su pirštų atspaudais. Personalizuota dovana, kurią kiekviena mama meilai nešiotųsi kasdien su savimi. Kaip ją padaryti skaitykite čia: www.thatswhatchesaid.net.

Vonios bombos

Norite padovanoti SPA. Tegu tau bus SPA namuose su rankų darbo vonios bombelėmis. Smagu gaminti, o dar smagiau naudoti. Kaip pagaminti tokią dovanėlę mamai, skaitykite čia.

Paveikslai iš gėlių

Jei mama prijaučia minimalizmo ir tvarios estetikos idėjoms, jai tikrai patiks paveikslai iš gyvų gėlių. Darbo čia kiek daugiau, bet tikrai verta. Detalų aprašymą rasite čia.

Stovelis auskarams

medinių pagaliukų drauge su vaiku galite sumeistrauti štai tokį paprastą auskarų stovelį. Praktiška ir daili dovanėlė mamai.

Raktų pakabukas iš druskos tešlos

Smagus užsiėmimas vaikams ir tuo pačiu praktiška dovana mamai. Idėja iš Craft On Sea.

Lėkštelė papuošalams

Nuostabi lėkštelė iš popieriaus, kuri puikiai tiks susidėti dienos papuošalus ant naktinio stalelio. Detalios instrukcijos ieškokite čia.

Pirštų atspaudų paveikslėlis



Paveikslėlį su pirštų atspaudais gali padaryti net ir patys mažiausi su šiek tiek pagalbos. Idėja iš Red Ted Art.

Saldi gėlelė

Dar viena puiki idėja iš Red Ted Art – gėlė su saldainiu viduryje.

Rankšluostukai su pėdutėmis

Dar viena praktiška dovana mamai, kurią norėsis naudoti kasdien – rankšluostis su vaiko piešiniu. Jei norite, kad piešinys išliktų ilgam, naudokite tekstilinius flomasterius. Idėja iš Creative Carissa.

Puodeliai lauko gėlėms merkti

Paprasti popieriniai puodeliai su nuotaikingais personažais ir lauko gėlėmis, mamos akį ir širdį tikrai džiugintų. Idėja rasta čia.

Nuspalvintos gėlės

Puikus eksperimentas vaikams ir netikėta dovana mamai. Jums tereikės keletos baltų gvazdikų, maistinių dažų, ir skaidrių indelių.

Vėrinys ant kaklo

Jei mamai patinka puoštis (o kuriai nepatinka), suverkite jai vėrinį iš dailių karoliukų. Idėjos šaltinis.

Kūno šveitiklis iš cukraus

Vos kelios minutės ir pagaminsite mamai patį geriausią kūno šveitiklį, už kurį jums tikrai padėkos. Detalią instrukciją rasite čia.

Daržo žymekliai

Mėgstančiai sumerkti rankas į žemę mamai tikrai patiks rankų darbo daržo žymekliai. Suraskite nemažus akmenėlius ir duokite vaikams juos išmarginti, vėliau užrašykite pavadinimus. Daugiau šiame tinklaraštyje.

Dekoruota lėkštė

Miela ir dar viena prakriška dovana – lėkštė su vaiko piešiniu. Pasirūpinkite specialiais flomasteriais, kurie tinka porceliano dekoravimui ir leiskite vaikams piešti. Kaip tai padaryti teisingai, skaitykite čia.

Laisva diena

Net neabejoju, kad gavusios laisvą dieną, kurią galėtų skirti tik sau, apsidžaugtų kiekviena mama. Tėčiai, tuo tarpu pasirūpinkite kokybišku laiku drauge su vaiku, o tiksliau – atsidarykite Užduočių Dėžutę, nes čia jau viskuo pasirūpinta.

Kad ir ką dovanosite mamai, darykite tai nuoširdžiai. Kad ir ką gausite dovanų, priimkite tai su meile ir dėkingumu.

3 thoughts on “Dovana mamai: 25+ dovanų įdėjų, kuriuos padaryti gali patys vaikai

  1. Gerda says:

    Geras! Kiek daug gerų minčių, kartais taip norisi kažką nudirbt su vaiku smagiai, sėdint su pledais prie televizoriaus..

  2. Ugnė says:

    Buvo mūsų mamytės 60-metis, tai sugalvojome pagaminti jai pakabutį su mūsų visos šeimos inicialais, labai gražiai gavosi. Na, o kadangi nenorėjome, jog tai būtų tik materiali dovana, tai į vieną aplanką sudėjome mūsų su sese visus vaikystės piešinius, eilėraščius, sveikimus ir panašiai. Žinoma, visi apsiašarojome, bet svarbiausia, jog iš laimės!

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *