Neišmeskite tualetinio popieriaus rulonėlių: 10 įdomių veiklų ir žaidimų vaikams

Brown empty toilet tissue paper rolls

Neretai atplėšę paskutinį tualetionio popieriaus lapelį, skubame išmesti ir likusi rulonėlį. Daugiau taip nedarykite! Tuščius ritinėlius, likusius nuo tualetinio popieriaus, galima panaudoti labai kūrybiškai. Tiesą pasakius, jie tinka ne tik žaidimams, bet šį kartą apie juos.

Namuose mes jiems turime specialų krepšelį, kur visi šeimos nariai kaupia šias „gėrybes”, kad bet kada sugalvojus kokią užduotėlę, turėtume jai medžiagos. Šiuos darbelius nesunkiai bet kada padarysite iš namuose rastų priemonių.

Lesyklėlė

Jums tereikės tualetinio popieriaus rulonėlio, siūlo pakabinimui, riešutų sviesto, įvairių sėklų. Kaip pagaminti instrukcija skaitykite čia.

Žiūronai

Tereikės dviejų tualetinio popieriaus ritinėlių, juostelės ir klijų arba lipnios juostos. Jei turite po ranka dažų, lipdukų ar kitų puošybos elementų, veiklos užteks dar ilgesniam laikui. Idėja Red Ted Art.

Personažai

Kuriant personažus judančios akytės labai pagelbėtų, bet jei jų neturite veidos ekspresijas galite tiesiog nupiešti. Dar panaudokite įvairiais nereikalingas medžiagų atraižas, spalvotą popierių, foliją, popierines serveteles ar ką tik turėsite po ranka. Detali instrukcija Meaningful Mama.

Laikrodis arba apyrankė

Sukarpykite rulonėlį siauresnėmis juostelėmis, nupieškite ir iškirpkite laikrodžio ciferblatą bei rodykles ir priklijuokite. Dar galite įvariai dekoruoti tiek apyrankes, tiek ciferblatą, pasigaminti skirtingų formų aksesuarus. Idėja Red Ted Art.

Namas

Pastatykite namą, arba visą miestelį. Nupieškite ir iškirpkite stogą, langus, duris. Nuspalinkite skirtingomis spalvomis. Garantuojame, kad vaikas turės užsiėmimą kurdamas namus ir dar kelias dienas su malonumu žais.

Pieškite

Puikūs piešiniai pavyksta ne tik dažant teptuku. Su tualetinio popieriaus rulonėliais galima taip pat puikiai štampuoti ir išgauti skirtingus raštus. Danya Banya siūlo fejerverkus.

Trasa

Sukonstruokite trasą mašinėlėms arba kamuoliukams riedėti. Tiesiog klijuokite su lipnia juosta tualetinio popieriaus rulonėlius prie sienos, durų ar lango ir leiskite vaikams susipažinti su fizikos dėsniais. Idėja čia.

Pilis

Jei turite ne tik tauletinio popieriaus rulonėlių, bet ir vieną kitą nereikalinga kartoninė dėžę, statykite pilį. Jei dežės neturite, statykite bokštą. Pilies nuotraukoje instrukciją rasite čia.

Karūna

Princams ir princesėms turėtų patikti karūnos. Tvirtinti galima su lankeliu, elastiniu siūlu ar tisiog satino juostele, o dekoruokite dažais, blizgučiais, karoliukais, sagomis ar kuo tik sugalvosite. Šaltinis Creative Jewish Mom.

Pieštukinė

Iš tualetinio popieriaus rulonėlių išeina puiki pieštukinė. Dviguba nauda: ir smgiai kūrybiškai praleistas laikas, ir tvarka ant rašomojo stalo. Detali gamybos instrukcija šiame įraše.

Šiuos ritinėlius taip pat galite įduoti vaikams į rankas drauge su žirklėmis, klijais bei kitomis priemonėmis ir stebėkite kaip išsilaisvina jų kūrybiškumas.

Prenumeruokite naujienlaiškį ir iš karto gaukite 7 nemokamas PDF užduotis į savo el.paštą

2 thoughts on “Neišmeskite tualetinio popieriaus rulonėlių: 10 įdomių veiklų ir žaidimų vaikams

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *