Atostogaujate prie jūros? 10 idėjų kaip pratęsti kūrybinius žaidimus

vasara

Važiuoti prie jūros visada yra gera mintis! Nes ar tai būtų Baltijos jūra, ar kokios Viduržemio jūros paplūdimys, – ten išsivalo mintys ne tik suaugusiems, bet ir vaikams.

Nors jūra vilioja turkštis bangose, o mažieji tai galėtų daryti iki pamėlynavimo, kur kas saugiau yra žaisti krante. Tačiau kaip mažuosius sudominti ir padėti susirasti įdomios veiklos paplūdimyje? Pateikiame 10 idėjų, kaip pratęsti vaikų kūrybinius žaidimus prie jūros.

  • Statykite smėlio pilis

Tai veikiausiai pats populiariausias ir smagiausias užsiėmimas prie jūros! Smėlio pilis statė kiekvienas, todėl vaikystę prisiminti būtų smagu ir tėvams ar seneliams. Smėlio pilis galima statyti dviem būdais – sausai arba šlapiai. Sausam smėlio pilių statymo būdui reikia įvairiausių smėlio žaidimo priemonių: kastuvėlio, formelių, kibirėlio su vandeniu. Na, o šlapiam smėlio pilių statymo būdui reikia tiesiog įsikurti prie pat jūros ir varvinti šlapią smėlį ant viršaus. Tai ir kūryba, ir puiki meditacija. Būtinai pabandykite!

  • Pastatykite undinėlę

Įsivaizduokite, jog jūroje gyvenanti undinėlė nusprendė „išlipti“ į krantą ir šiek tiek pasideginti. Pastatykite ją! Sukaskite smėlio krūvą ir iš jos suformuokite undinėlę. Jūros dumbliai, žolės ar smilgos tegu būna jos plaukai. Du dideli akmenys te būna jos bikinio viršus. O kriauklytėmis ir mažais akmenukais papuoškite undinėlės uodegą.

  • Atsivežkite „Užduočių dėžutę“ prie jūros

Tegu mažasis smalsuolis įsitaiso po skėčiu ir atlieka „Užduočių dėžutės“ veiklas. Viskas, ko gali prireikti atlikti užduotis, yra dėžutės viduje. Tėveliams tik reikėtų nepamiršti į krepšį įsidėti žirkles. Daugiau informacijos rasite čia.

  • Sudėliokite mandalą

Kartu su vaikais surinkite įvairias pajūrio „gėrybes“: akmenukus, pagaliukus, kriauklytes, nugludintus stikliukus, paukščių plunksnas ir t.t. O tada sukurkite didelę mandalą iš viso atrasto turto. Na, o jeigu vaikui mandala yra neįdomi, pasiūlykite jam sudėlioti savo paveikslą. Veikiausiai, kūrybingumo jis tikrai nestokos!

  • Žaiskite fizinius žaidimus

Dar vienas populiarus užsiėmimas paplūdimyje – žaidimai su kamuoliu, skraidančia lėkšte ar badmintonu. Žinoma, vertėtų atsižvelgti į oro sąlygas – ar vėjas nepūs lėkštės ar badmintono „musytės“. Na, ir nepamirškite, gerti daug vandens! Fizinė veikla šviečiant kaitriai saulei aktyviai šalina skysčius iš organizmo.

  • Pieškite ant smėlio

Tegu sudrėkęs smėlis šalia jūros būna jūsų drobė. Susiraskite pagaliuką, kuris bus jūsų teptukas ar pieštukas ir pieškite! Dar įdomiau piešti visai šalia jūros ir stebėti, kaip bangos „trina“ jūsų piešinį. Tai tarsi nesibaigianti kova su jūra, kurią deja, visada laimi ji!

  • Iškaskite duobę ir ką nors užkaskite

Dar vienas klasikinis užsiėmimas prie jūros: užkasti tėtį, brolį ar sesę iki kaklo ar juosmens smėlyje. Iškaskite didelę duobę, o tada smagiai užkaskite kurį nors šeimos narį iki kaklo, arba krūtinės, arba tik jo kojas. Nepamirškite, jog viskas turi būti su suaugusiųjų priežiūra ir vykti itin draugiškai. Juk nesmagu priberti smėlio užkastajam į akis.

  • Išvalykite paplūdimį nuo šiukšlių

Pažaiskite gamtos sergėtojais ir išvalykite paplūdimį nuo šiukšlių ir plastiko. Duokite vaikui maišelį ir pasiūlykite jį pilną pririnkti šiukšlių. Tai dar labiau motyvuos įgyvendinti šią užduotį. Tokia veikla įskiepys vaikams gamtos saugojimo įgūdžius nuo pat mažų dienų.

  • Skraidinkite aitvarą

Paplūdimys yra geriausia vieta skraidinti aitvarus dėl visada pučiančio vėjo. Žinoma, prieš šį užsiėmimą derėtų padaryti namų darbus, t.y. pasigaminti aitvarą patiems. Mums pavyko rasti vaizdo pamoką, kaip nesudėtingai pasigaminti aitvarą namie.

  • Statykite bokštus iš akmenų

Jei laiką leidžiate akmenuotame paplūdimyje, pasiūlykite savo vaikui pririnkti daug įvairiausių plokščių akmenų. O tada kartu su juo statykite bokštą. Pradėkite nuo didžiausio plokščio akmens, o tada ramiai ir atsargiai dėliokite kitus akmenis mažėjančia tvarka ant viršaus. Tai itin didelio susikaupimo reikalaujanti veikla, kuri gali prilygti meditacijai. Tik žinoma, tokiam žaidimui, kai ne iš karto gali pavykti sudėti bokštą, mažasis turėtų būti pailsėjęs, pavalgęs ir gerai nusiteikęs. Juk nesinori prie jūros pakliūti į dramos sūkurį.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *