Įtraukiantys lauko žaidimai vaikams – parsisiųk 2 žaidimus NEMOKAMAI

lauko žaidimai vaikams

Buvo laikai, kai mama norėdama nubausti vaikus už netinkamą elgesį sakydavo, kad visą savaitę neis į lauką. Dabar gi vaikams atrodo bausmė juos į lauką išvaryti. Neretai taip yra todėl, kad mažieji nesugalvoja ką gi veikti lauke. O dar neduokdie išsivedame juos pasivaikščioti į mišką, tuoj prasideda klausimai „ar dar ilgai?”, „kada namo?”, „jau pavargau” ir panašūs.

Bet jei į lauką ar mišką pasivaikščiojimui pasiimsite šį žaidimą, garantuojame, kad laikas neprailgs. Mes jums parengėme net du žaidimus, kurie praturtins laiką lauke. Pirmasis jų – „Gamtos lobių medžioklė” – tai interaktyvi ir dėmesingumą lavinanti pramoga mažiesiems.

Drauge ieškodami lobių, skatinkite vaikus atkreipti dėmesį į detales: kad eglių ir pušų konkorėžiai skirtingi; kokie yra medžio lapų raštai ir kad skirtingų medžių lapai skirtingi; kaip kvepia ir žydi lauko gėlės ir t.t. Taip pat šis žaidimas mokys rūšiuoti ir grupuoti daiktus, bei lavins skaičiavimo įgūdžius.

Interaktyvus žaidimas lauke „Gamtos lobių medžioklė”

Kitas žaidimas lauke gali būti pirmojo tęsinys. Tai „Gamtos lobių sekos”. Iš surinktų lobių vaikai turi sudėlioti ir pratęsti atitinkamas daiktų sekas. Turbūt nė nereikia pasakoti, kad sekų žaidimai puikiai lavina loginį mąstymą, pastabumą detalėms, atmintį. Tai vienas tų vadinamų „offline coding” žaidimų, kurių mokosi mažieji programuotojai.

Žaidimas vaikams „Gamtos lobių sekos”

Parsisiųsti ir atsispausdinti žaidimą „Gamtos lobių medžioklė” galite čia, o „Gamtos lobių sekos” paruoštuką rasite čia.

Brūkštelėkite į komentarus, jei atsispausdinsite ir naudosite. Tuomet matysime, kad tokie žaidimų paruoštukai jums reikalingi. Ir jei taip, pažadame jų daugiau.

11 thoughts on “Įtraukiantys lauko žaidimai vaikams – parsisiųk 2 žaidimus NEMOKAMAI

  1. Vilma says:

    Tokios užduotys vaikams tikrai reikalingos, jie labiau įsitraukia į tai, kas vyksta aplinkui ir nenuobuodžiauja. Pati esu sukūrusi, bet nespalvotą ir be paveiksliukų, tai vaikams buvo nuostabiausia išvyka į gamtą. Ačiū

    • Roma says:

      Paprasta ir labai šaunu. Ačiū kad dalinatės. Dėkoju už kūrybinės idėjas. Sėkmės. Laiminu jus.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *