Dirbtinis sniegas: 5 lengvi receptai, kaip jo pasigaminti namuose

Dirbtinis sniegas

Kai kalendorinė žiema pašykštėjo sniego, jo galima pasigaminti namuose. Dirbtinio sniego žaidimai yra puikus pagalbininkas sensoriniam lavinimui, o į žaidimą įtraukia ir mažus, ir didelius.

Ką galima žaisti su dirbtiniu sniegu:

  • iš jo lipdyti dirbtini senį besmegenį;
  • formuoti sniego gniūžtės;
  • prikimšti smėlio žaislų figūrėles;
  • kasti, semti, sijoti;
  • vežti su savivarčiais automobiliukais;
  • ant jo piešti įvairias figūras;
  • mokytis rašyti;
  • dėlioti koliažus;
  • formuoti arktines scenas;
  • ir dar tiek daug dalykų, kuriuos sugalvosite drauge.

Tokie ir panašūs sensoriniai žaidimai labai svarbūs įvairiapusiai vaiko raidai. Jie lavina smulkiąją motoriką, taktilinius ir kitus pojūčius, rankų-akių koordinaciją, kūrybiškumą, vaizduotę, atpalaiduoja, ramina.

Pasiruoškite iš anksto

Peržvelkite, ar visus reikiamus ingridientus turite namuose, jei ne – papildykite atsargas. Pasiruoškite didesnį indą, kuriame maišysite sniego masę. Turėkite įvairių figurėlių, pjaustymo ir kasimo įrankių, žaislų tinkamų tokies žaidimams.

Taip pat turėkite omeny, kad sniego žaidimai nėra patys švariausi, todėl parinkite vietą namuose, kurios nebūtų gaila. Dirbtinio sniego tikrai pabirs aplinkui. Mes namuose naudojame vaikišką vonelę ir žaidžiame užsidarę vonioje – po žaidimų gerokai mažiau tvarkymo.

Dirbtinio sniego receptai

Dirbtinį sniegą tikrai galite pasigaminti iš priemonių, kurias galima rasti daugelio namuose. Štai, kokius dirbtinio sniego receptus mes siūlome išbandyti.

Soda + plaukų kondicionierius

Lengvesnio recepto nei šis rasti nepavyko. Tik du ingridientai: 3 stiklinės sodos ir pusė stiklinės baltos spalvos plaukų kondicionieriaus. Viską sumaišyti ir žaidžiam.

Nuotraukos: Alvilės Rimaitės

Bulvių krakmolas + skutimosi putos

Nenusakomo švelnumo sniego receptą siūlo studija „Kuria vaikai„. Nemažam sniegio kiekiui pasigaminti studija siūlo naudoti 10 pakelių krakmolo ir 3 buteliukus skutimosi putų. Gamybos procesas toks pat lengvas – tiesiog abu šiuos ingridientus sumaišyti ir tiek.

Bulvių krakmolas + aliejus + blizgučiai

Bulvių krakmolą kaip sniego bazę siūlo naudoti ir suvaikais.lt tinklaraščio autorė. Jų siūlomam sniego receptui reikės: 2 puodelių krakmolo , trečdalio-pusės puodelio aliejaus, blizgučių (baltų, sidabrinių ar melsvų). Gamyba tokia pati paprasta – tiesiog viską sumaišykite.

Dar vieną gerą patarimą davę tinklarasčio autorė – sniegas bus dar tikresnis, jei prieš žaidimus jį įdėsite trumpam į šaldytuvą.

Bulvių krakmolas + kūno losjonas

Ieva iš Čioa Teo (labai rekomenduojame sekti ją ir Instagram) dirbtiniam sniegui siūlo naudoti krakmolą ir bekvapį bespalvį kūno losjoną. Proporcijos maždaug viena dalis su trimis.

Šaltinis: viewsfromastepstool.com

Miltai + aliejus

Paprasčiausi balti miltai ir šlakelis aliejaus, taip pat gali būti puiki sniego alternatyva. View From A Step Stool tinklaraštis siūlo naudoti tokias proporcijas: 170ml aliejaus ir 1kg miltų. Viską gerai išmaišyti ir pirmyn žaisti.

Kurį receptą iš šių pasirikti, leisime nuspręsti jums patiems. O dar geriau, siūlome išbandyti juos visus. Visų receptų sniego struktūra ir pojūčiai bus skirtingi, išsirinkite savo mėgiamiausią.

5 thoughts on “Dirbtinis sniegas: 5 lengvi receptai, kaip jo pasigaminti namuose

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *