Ramios veiklos namuose, kai lyja

Vaivorykstes eksperimentas

Ką veikti, kai lauke lyja ir nėra ką veikti? Šiame straipsnyje rasite keletą kūrybiškų  idėjų, kurios ne tik atneš daugiau spalvų į namus, bet ir neleis nuobodžiauti už lango pliaupiant rudeniniam lietui.

Švarus piešimas dažais

Turbūt nėra pasaulyje vaiko, kuriam nepatiktų piešti dažais. Deja, kai reikia sutvarkyti mažojo kūrėjo dirbtuves, ne visuomet būna taip smagu. Kad dažai keltų džiaugsmą ne tik vaikui, bet ir mamai, labai lengva jais piešti švariai. Tereikia šiek tiek dažų įpilti į įmaute ar užsegamą plastikinį maišelį ir užklijuoti jį lipnia juostele. Jei ant viršaus užklijuosite įvairių trafaretų, pavyzdžiui, rudeninių lapų, spalvinti bus dar smagiau.

Šaltinis: kidscraftroom.com

Spalvotų akmenukų domino

Jei tradiciniai domino pabodo arba vaikas dar nemoka skaičiuoti, galima nesunkiai pasigaminti spalvotų akmenukų domino. Tam prireiks 28 didesnių akmenų ir šešių (arba septynių, jei nenorite palikti natūralaus akmens) mėgstamų spalvų. Nudažykite akmenukus perpus taip, kad spalvos atitiktų tradiciniame domino esančius skaičius. Šis žaidimas ne tik praskaidrins pilkas lietingas dienas, bet ir bus puikus būdas daugiau laiko praleisti žaidžiant su vaiku.

Šalitnis: thehousethatlarsbuilt.com

Lietus stiklainyje

Iš kur atsiranda lietus? Kaip jis nukrenta į žemę? Lietingos dienos ne tik leidžia daugiau laiko praleisti jaukiuose namuose, bet ir yra puiki proga pažinti pasaulį. Tai geriausia daryti eksperimentuojant. Pasigaminkite lietaus debesėlį namuose. Tam prireiks stiklainio, vandens, baltų skutimosi putų ir maistinių dažų. Pripilkite į stiklainį vandens ir ant viršaus užpurkškite putų. Atskirame inde nuspalvinkite vandenį norimos spalvos dažais. Lašinkite spalvotą vandenį ant putų ir stebėkite, kaip debesėlis pamažu pradeda lyti.

Šaltinis: funlearningforkids.com

Keliaujanti vaivorykštė

Danguje vaivorykštes pamatysime tik kitą vasarą, tad kodėl jų nepasikvietus į namus. Eksperimentui prireiks popierinio rankšluosčio, spalvotų flomasterių ir dviejų stiklinių su vandeniu. Nuspalvinkite popierinio rankšluosčio galus vaivorykštės spalvomis ir pamerkite juos į vandenį. Netrukus vaivorykšte pradės keliauti. STEAM veiklos skatina vaikų smalsumą ir susidomėjimą mosklu.

Skaityti daugiau: Kaip iškrauti vaikus namuose darganoti oru

Piešimas lietumi

Lietus gali būti puikus pagalbininkas kuriant meno šedevrus. Juk ne kiekvienas gali pasigirti, kad nupiešė piešinį padedamas lietaus. Pasiūlykite vaikučiui nupiešti piešinį akvareliniais dažais. Galima piešti ką nors konkretaus ar tiesiog įvairius ornamentus. Kai piešinys bus baigtas, kelioms minutėms išneškite į lauką ir leiskite lietaus lašeliams kristi ant piešinio. Jie padės išgauti netikėtas tekstūras. Tokiems piešiniams rinkitės storesnį popierių, kad jis lietuje neištirptų.

Šaltinis: nurturestore.co.uk

Lapų atspaudai

Daryti atspaudus visuomet smagu. Prisirinkite su vaiku įvairių dydžių ir formų lapų. Tą pusę, kurioje ryškesnės lapo gyslos, nuspalvinkite flomasteriais ir štampuokite. Tai paprasta, bet kūrybiška veikla.

Šaltinis: kitchentableclassroom.com

Labirintas kamuoliukui

Tai puiki veikla vaikams, kurie mieliau renkasi ne kūrybines, o judesio reikalaujančias užduotis. Ant kartoninės dėžės (Užduočių Dėžutės pakuotė tam beje tinka idealiai) dangčio priklijuokite tualetinio popieriaus ar sukarpytas popierinio rankšluosčio tūteles. Taip padarysite smagų labirintą kamuoliukui. Jei priklijuosite skirtingų spalvų juostomis ir sugalvosite įvairių maršrutų, trasą įveikti nebus taip paprasta, kaip atrodo iš pirmo žvilgsnio. 

Šaltinis: frugalfun4boys.com

Laikas namuose gali būti praleistas smagiai ir įdomiai. Tam, kad netektų nuobodžiauti spoksant į televizoriaus ekraną, pasinaudokite šiomis idėjomis ir leiskitės į kūrybos pilną kelionę kartu su vaiku.

Norite daugiau idėjų, kaip užimti vaikus? Užmeskite akį į šį sąrašą – „200+ idėjų ką su vaikais veikti namuose„.

Prenumeruokite naujienlaiškį ir iš karto gaukite 7 nemokamas PDF užduotis į savo el.paštą

One thought on “Ramios veiklos namuose, kai lyja

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *