Dienos trumpyn: 10 žaidimų tamsoje, kurie tikrai patiks vaikams

Seseliu teatras

Tamsa jau apgaubė pavargusią žemę ir netikėtai įsliūkino į mūsų namus. Pamažu laukdami žiemos vis daugiau laiko leidžiame jaukiuose namuose. Keletą ateinančių mėnesių tamsa bus mūsų palydovė, tad metas ją prisijaukinti.

Paradoksalu, bet geriausiai tai padaryti padeda šviesa. Šiame straipsnyje rasite idėjų, kaip minimaliomis pastangomis praskaidrinti tamsėjančius ir niūrėjančius rudens vakarus bei įsileisti daugiau juoko į namus.

Šviesos stalas

Tai vaikų itin mėgstama interaktyvi priemonė, kurią naudojant net paprasčiausi žaidimai įgauna naujų spalvų. Paprastą šviesos stalą labai lengva pasigaminti patiems. Tam reikės didelės skaidraus plastiko dėžės su dangčiu ir Kalėdinių lempučių. Jei dėžė visiškai persišviečia, kitoje dangčio pusėje užklijuokite kepimo ar vyniojamojo popieriaus lapą, kad apšvietimas būtų švelnesnis. Padarykite dėžėje keletą skylių, kad ji pernelyg neįkaistų. Dėžę galima naudoti trafaretams daryti, žaidimams su smėliu ar kruopomis, piešimui su nusiplaunančiais dažais ir kitoms veikloms.

Šaltinis: screenfreeparenting.com

Švytintis boulingas

Kas gali būti smagiau už boulingą? Švytintis boulingas! Jei neturite nuosavo kiemo, šį žaidimą galima žaisti ir namuose. Jis padės išlieti susikaupusią energiją nepaverčiant visų namų aukštyn kojomis. Žaidimui reikės keleto skaidraus plastiko butelių, švytinčių lazdelių, kamuolio ir geros kompanijos. Įdėkite švytinčias lazdeles į butelius, užsukite ir mėgaukitės žaidimu.

Šaltinis: passionforsavings.com

Švytinčių žiedų mėtymo žaidimas

Jam prireiks švytinčių lazdelių – apyrankių ir tvirto pagrindo, ant kurio būtų galima lazdeles užmesti. Sujunkite lazdeles, kad gautųsi apvalūs žiedai ir linksminkitės!

Šaltinis: passionforsavings.com

Lobių medžioklė tamsoje

Šis žaidimas nepalieka abejingų, o žaidžiamas tamsoje tampa dar smagesnis. Sugalvokite užuominas, pagal kurias vaikas turės surasti paslėptą daiktą, griebkite žibintuvėlius ir mėgaukitės netikėtais atradimais.

Šaltinis: handsonaswegrow.com

Atspėk, kieno šešėlis

Šis žaidimas puikiai lavina vaizduotę ir ugdo smalsumą. Kartoninėje dėžėje padarykite skylę ir į ją įkiškite žibintuvėlį. Apšvieskite įvairius daiktus taip, kad matytųsi tik jų šešėliai. Žaidimui galima naudoti žaislines figūrėles, vaisius, namų apyvokos daiktus.

Šaltinis: alittlepinchofperfect.com

Šešėlių teatras

Jei jūsų vaikas mėgsta pasakoti įvairias istorijas, pasiūlykite jas suvaidinti. Šešėlių teatrui prireiks kartoninės dėžės, peršviečiamo ir paprasto popieriaus, pagaliukų, klijų, stalinės lempos arba prožektoriaus. Nukirpkite dėžės dugną, o kitoje pusėje užklijuokite peršveičiamą popierių. Iš paprasto popieriaus išsikirpkite įvairias figūrėles, jas užklijuokite ant pagaliukų ir suvaidinkite spektaklį.

Šaltinis: pinmig.com

Gyvūnų šešėliai

Tai šešėlių žaidimų klasika. Turbūt nerastume žmogaus, kuris nėra bandęs sukurti gyvūno šešėlio. Kad tai padaryti būtų lengviau, dalinamės šiuo paruoštuku. O kai viską išbandysite, pasiūlykite vaikams sukurti išgalvotus gyvūnus, monstrus, augalus ir kitus objektus.

Šaltinis: carrotsareorange.com

Vakarėlis žibintų šviesoje

Daugiausia jaukumo namams suteikia švelni žvakių šviesa. Pagaminkite su vaikais įvairiausių žibintų, naudodami  nereikalingus stiklainius. Apklijuokite juos aplikacijomis, dekoracijomis, o į vidų įdėkite tikrą arba elektrinę žvakutę. Smagi muzika ir naminiai sausainiai – būtini!

Šaltinis: theimaginationtree.com

Šešėlių piešimas

Puikus būdas pažinti šešėlius – patiems juos pasigaminti. Jums reikės šviesos šaltinio (lempos, prožektoriaus arba saulės), objektų piešimui ir didelio popieriaus lapo.

Šaltinis: family.disney.com

Superherojaus prožektorius

Pamenate Betmeno prožektorių, kurį miestas įžiebdavo vos kilus pavojui? Tokį ar panašų galite pasigaminti ir sau herojų žaidimams. Jums reikės ritinėlio, nedidelio prožektoriaus ir skaidrios plėvelės arba dangtelio (Pringles traškučių indelis šiam tiksliui tiktų idealiai!).

Prieš akis dar daug ilgų, tamsių vakarų. Tikriausiai daugelį jų praleisime namuose su mylimais žmonėmis. Ta puiki proga pažvelgti į tamsųjį metų laiką naujų žvilgsniu. Prisijaukinti ir pamėgti tamsą nėra sunku. Skirkite šiuos vakarus kūrybai, kokybiškam laikui su vaikais, smagiems žaidimams ir nepastebėsit, kaip greitai į duris pradės belstis pavasaris.

Prenumeruokite naujienlaiškį ir iš karto gaukite 7 nemokamas PDF užduotis į savo el.paštą

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *