Advento kalendorius namuose, kam to reikia? 3 advento kalendoriaus idėjos

Advento kalendorius

Nors medžių lapai dar stengiasi nepasiduoti, vis plikėjančios šakos ir rytais nosį pakutenantis šaltukas primena: pamažu atkeliauja žiema. Ruduo šiemet buvo kaip niekad atkaklus, saulė nenorėjo užleisti vietos speigui, bet metai sukasi ir artėjame prie jų pabaigos. Kartu su ja artėja ir gražiausia metų šventė – Kalėdos. Jų sulaukti padeda advento kalendorius.

Kodėl naudinga turėti advento kalendorių namuose?

  • Advento kalendorius skatina leisti laiką kartu, kuria naujas šeimos tradicijas. Rytas, kuris prasideda mažu stebuklu, visiems šeimos nariams pripildo dieną gerų emocijų.
  • Advento kalendorius yra puiki priemonė pokalbiams apie laiką ir jo tėkmę. Kiekvieną rytą galima aptarti, kiek dienų jau praėjo ir kiek jų dar liko iki Kalėdų, pasimokyti ne tik apie dienos, bet ir apie metų laiko tėkmę.
  • Advento kalendorius padeda ugdyti kantrybę, savitvardą, emocijas. Vaikai išmoksta, kad vieną dieną galima gauti tik vieną siurprizą, kito reikia palaukti iki rytojaus.
  • Advento kalendoriai, kuriuose slepiasi užduotėlės, padeda lavinti vaikų kūrybiškumą, įgūdžius.

Ką įdėti į advento kalendorių?

Jei nusprendėte pasigaminti advento kalendorių namuose, štai keletas idėjų, ką jame paslėpti:

  • Įdėkite mėgstamų saldainių, džiovintų vaisių, riešutų, imbierinių sausainių ar mandarinų. Greičiau gendančius produktus galite paslėpti tiesiog iš vakaro.
  • Dėkite paveiksliukus, magnetukus ar lipdukus su mėgstamais herojais, jų figūrėles ar žaidimų priedus.
  • Paslėpkite žaisliukus Kalėdų eglutei, kuriais kartu papuošite žaliaskarę.
  • Atspausdintos nuotraukos iš vaikystės ar prabėgusių metų padės dar kartą išgyventi smagias akimirkas.
  • Sugalvokite įvairiausių užduočių ir kūrybinių darbelių.

Advento kalendoriaus idėjos

Parduotuvėse galima rasti įvairiausių advento kalendorių, tačiau daug smagiau kalendorių pasigaminti patiems. Tai gali būti puiki proga su vaiku pakalbėti apie advento reikšmę ir tradicijas.

Advento kalendorius iš balionų

Ši idėja patiks paaugusiems ir kiek padūkusiems vaikams, kurie neišsigąs sprogstančio baliono garso. Įdėkite į balionus saldainių ar įvairiausių smulkmenėlių, pripūskite juos ir sukabinkite ant virvelės. Kasdien susprogdinus naują balioną lauks maloni staigmena.

Šaltinis: glitterandcaffeine.com

Gerų darbų advento kalendorius

Kartu su vaiku sugalvokite 24 gerus darbus, kuriuos atliksite iki Kalėdų. Tai gali būti pagalba namuose, pyrago kepimas, savanorystė, vienišo kaimyno aplankymas, skambutis draugui ir viskas, kas Kalėdų laukimo laikotarpį pavers stebuklingu ne tik jums, bet ir šalia esantiems žmonėms. Negalvokite pernelyg sudėtingų dalykų, kad nedingtų noras juos daryti. Surašykite viską ant lapo, gražiai apipavidalinkite ir pradėkite dovanoti džiaugsmą.

Šaltinis: pexels.com

Užduočių Dėžutės advento kalendorius

Jei gaminti kalendorių nėra laiko ar noro, saldumynai nežavi arba tiesiog norisi ko nors originalaus ir dar nematyto, šis Užduočių dėžutės advento kalendorius praskaidrins švenčių laukimą bet kuriuose namuose. Kiekviename maišelyje rasite vis kitą kūrybiškumą skatinančią užduotį. Šio kalendoriaus dėka adventas taps ne tik švenčių laukimo, bet ir kūrybiškumo skatinimo bei naujų įgūdžių lavinimo laikotarpiu. 

Užduočių Dėžutės advento kalendorius su 25 veiklomis

Advento laikotarpis moko, kad laukimas neturi būti ilgus. Priešingai, Kalėdų laukiame su džiugesiu ir viltimi, spurdančia širdimi ir tikėjimu. Advento kalendoriai padeda šį laukimą padaryti dar smagesnį. 

Prenumeruokite naujienlaiškį ir iš karto gaukite 7 nemokamas PDF užduotis į savo el.paštą

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *