Kalėdinių dovanų idėjos vaikams, kuriems žaislai nebeįdomu

kalediniu dovanu idejos vaikams

Pamažu įsisiūbuoja Kalėdinis šurmulys, į širdis jau beldžiasi nekantrus virpuliukas, kasdieniai rūpesčiai užleidžia vietą mintims apie Kūčių stalo vaišes ir Kalėdines dovanas. Kažkas jau pakuoja seniai nupirktus daiktus, kiti dėlioja paskutinius štrichus dovanų sąraše. Jei save priskiriate pastariesiems, šiame straipsnyje rasite dešimt idėjų, ką padovanoti vaikams, kuriems žaislai nebeįdomu.

Apsilankymas muziejuje, teatre, koncerte, rungtynėse.

Ne veltui sakoma, kad geriausia dovana yra ne daiktas, o emocija. Naujos patirtys ilgam palieka neišdildomus įspūdžius ir smagius prisiminimus. Be to, tai puiki galimybė pamatyti bei išmokti ką nors naujo.

Mikroskopas, mažoj tyrinėtojo rinkinys, eksperimentų rinkinys.

Vaikai yra smalsūs, jiems patinka tyrinėti bei eksperimentuoti. Parduotuvėse apstu rinkinių, kurie lavina STEAM gebėjimus, padeda pažinti supantį pasaulį, sužinoti naujų dalykų.

Knygos, žurnalo prenumerata

Jei skaitymas ir galvosūkių sprendimas yra neatsiejama vaiko kasdienybės dalis, nauja knygelė arba mėgstamo žurnalo prenumerata neabejotinai bus geriausia dovana. 

Kūrybinis rinkinys

Pati geriausia dovana kiekvienam kūrybiškam vaikui – Užduočių Dėžutė. Joje rasite ne tik kūrybines užduotis ir joms atlikti reikalingas priemones, bet ir knygelę bei laisvalaikio idėjų. Pamirškite ilgas valandas Pinterest stengiantis sugalvoti, kuo nustebinti mažąjį Picasso. Kūrybos priemonės, tokios kaip plastilinas, dažai, molis ir kitos taip pat neabejotinai pradžiugins visus kūrybiškus vaikus.

Užduočių Dėžutė Herojai
Užduočių Dėžutė Herojai

Mėnesinis abonementas (jojimas, baseinas, šokiai ir kt.).

Vaikai dažnai nori išbandyti naujus dalykus, tačiau kartais nesinori įsipareigoti ilgam laikui. Kalėdos – puiki proga padovanoti mėnesinį abonementą trokštamai veiklai. Galbūt vaikas jau seniai svajoja išbandyti šokius ar plaukimo pamokas? Tegul tai padaryti padeda Kalėdų senelis.

Fotoaparatas

Kiek kartų esate savo telefone radę vaikų darytų nuotraukų? Jei jau pametėte skaičių, tai ženklas, kad fotoaparatas būtų puiki dovana. 

Stalo žaidimai, dėlionės

Kai lauke siaučia pūga, televizorius atsibodo ir, rodos, visai nėra ką veikti, stalo žaidimai – geriausia išeitis. Jie ne tik nuveja nuobodulį, bet ir skatina praleisti daugiau laiko kartu.

Kalėdinės pižamos

Kas gali būti smagiau, nei rasti po eglute minkštą ir šiltą kalėdinę pižamą, su kuria bus smagu leisti ne tik naktis, bet ir tingias šventines dienas namuose. Kalėdų senis ant pilvo net ir šventėms praėjus primins, kokios smagios jos buvo.

Kelionė

Neišsigąskite to, kad šiuo metu nėra palanku keliauti. Didelė tikimybė, jog artėjant vasarai vėl galėsime tai daryti laisviau, tad dabar puiki proga pasidovanoti išvyką į kitą šalį. Kasmetinės kelionės net gali tapti nauja ir smagia šeimos tradicija.

Kambario dekoras (paveikslas, sėdmaišis, staliukas ir kt.)

Vaiko kambarys – tai erdvė, kur mažasis šeimos narys gali saugiai pasislėpti užklupus liūdesiui arba smagiai šėlioti, kai nuotaika puiki. Jaukiai dekoruotas kambarys gali tapti mylimiausia namų erdve.

Kiek daug įdomių ir originalių dovanų gali atsidurti po Kalėdų egle. Šiek tiek pasukus galvą, galima sugalvoti begalę idėjų, kuo nustebinti vaikus, kuriems žaislai nebeįdomu. Įspūdžiai, geros emocijos, laikas kartu – tai dalykai, kurie pradžiugins tiek mažus, tiek didelius vaikus.

Prenumeruokite naujienlaiškį ir iš karto gaukite 7 nemokamas PDF užduotis į savo el.paštą

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *