Ką padovanoti trimečiui? 20+ dovanų idėjų

Dovanu idejos trimeciui

Trimečiai nori žaisti visai kitaip nei mažesni vaikai. Augant ir mokantis naujų dalykų, gerėja jų fiziniai, kognityviniai, socialiniai ir kalbiniai gebėjimai, todėl atitinkamai norisi kur kas aktyvesnių ir įdomesnių žaidimo bei veiklos formų. Tai kokia gi dovana nustebintų ir pradžiugintų aktyvų ir smalsų trimetį? 

Balansinis dviratukas-triratukas

Puikus būdas lavinti vaiko koordinaciją, stambiąją motoriką, stiprinti kojų raumenis. Taipogi vairuodamas dviratuką mažasis išdykėlis įgis daugiau pasitikėjimo savimi. 

Šalmas

Nėra nieko svarbiau už vaiko saugumą, ypač jeigu vaikas itin aktyvus, judrus, mėgsta skrosti parko takelį triratuku ar paspirtuku. Šalmas pasitarnaus ne tik kaip apsauga, bet ir išskirtinė vaiko įvaizdžio detalė. 

Lavinamosios dėlionės

Mokymasis nuobodus? Mitas! Padovanokite savo atžalai dėlionę atsižvelgdami į jo pomėgius. Rodykite paveikslėlius kartu ištardami žodį ar raidę – susiejęs vaizdą su žodžiu, vaikas greičiau įsimins informaciją, pagerins savo kalbinius gebėjimus. 

Kinetinis smėlis

Netikėtai užklupo liga? Už lango spaudžia šaltukas, o vaikui taip norisi pažaisti smėlio dėžėje? Kinetinis smėlis – puiki išeitis. Jis neišsisklaido, nebyra, leidžia vaikui kurti, statyti, lipdyti. 

Šaltinis: littlefishblog.com

Lauko žaislai

Augant vis daugiau ir daugiau laiko mažieji nori praleisti lauke, kasti smėlį, tyrinėti paviršius, aplinką, statyti pilis. Taip vystosi vaiko smulkioji motorika, taktiniai ir pažintiniai gebėjimai bei kūrybiškumas. Juk smagiausia gaminti iš smėlio, tiesa?

Kūrybiniai rinkiniai

Kiekvienam kūrybiškam trimečiui tikrai patiks kūryybos rinkiniai, pavyzdžiui Užduočių Dėžutė. Joje rasite ne tik kūrybines užduotis ir joms atlikti reikalingas priemones, bet ir knygelę. Kūrybos priemonės, tokios kaip plastilinas, dažai, molis ir kitos taip pat neabejotinai pradžiugins visus kūrybiškus vaikus.

Užduočių Dėžutė – kūrybos rinkinys vaikams

Kasos aparatas, kiti skaičiavimo rinkiniai 

3 metai – puikus laikas pradėti pažindintis su skaičiais. Tokia žaidimo forma padės ne tik pažinti skaičius, bet ir lavins vaiko skaičiavimo bei analitinius gebėjimus.

Muzikos instrumentai

Bijote triukšmo, bet norite neįprasta forma pagerinti vaiko akių-rankų koordinaciją ir koncentraciją? Padovanokite žaislinius būgnus, pianiną, ksilofoną, akordeoną ar kitą instrumentą. Patikėkite, triukšmas atsipirks su kaupu.

Kostiumai

Trimečiai mėgsta dramatiškus vaidmenis, persirenginėti ir imituoti įvairias situacijas: vieną akimirką jie gydytojai, kitą – ugniagesiai ar visus namus nusiaubiantys vorai. Tokia veikla augina vaiko kūrybiškumą, lavina kalbos gebėjimus.

Šaltinis: madampetit.com

Emocinį intelektą lavinantys žaislai

Norite vystyti vaiko emocinį intelektą? Tuomet padovanokite jam emocijas atpažinti ir jas kombinuoti padedantį interaktyvų žaislą, pvz., dinozaurą robotą; lego konstruktorių arba paprastas korteles, vaizduojančias emocijas ir jausmus.

Konstruktoriai

Trimečiai pasižymi pakankamai gera akių-rankų koordinacija, todėl be vargo gali sukonstruoti nesudėtingus statinius ar kitus objektus. Konstruojant lavėja vaiko taktiniai, strateginiai gebėjimai, matematinis ir erdvinis mąstymas bei, žinoma, kūrybiškumas. 

Interjero detalės kambariui

Vaikams, lygiai kaip ir suaugusiems, labai svarbu, kokioje aplinkoje jis auga. Norite ugdyti estetą ir kūrybingą asmenybę? Dekoruokite ir puoškite jo aplinką. Vaiko kambariui jaukumo tikrai suteiks pagalvėlės, kilimai, plakatai, šviestuvai, net žaislai.

Lietuviška Abėcėlė plakatas
Lietuviška Abėcėlė plakatas

Spalvota magnetinė lenta

Keliaujate ar esate restorane, o vaikui tampa nuobodu, tačiau aplink nėra jokios žaidimų vietos? Spalvota magnetinė lenta nuvys šalin vaiko nuobodulį – vaikas kurs, rašys, pieš – taip lavės jo smulkioji motorika. 

Kartoninis namelis

Statydami kartoninį namelį, praleisite daugiau laiko su vaiku, įtrauksite jį į statybos procesą, o vėliau, neribodamas savo kūrybinio potencialo, vaikas galės pats nuspręsti, kaip apipavidalinti namelį: piešti, rašyti ant jo, puošti įvairiais lipdukais ar kitomis jam patinkančiomis priemonėmis. 

Šaltinis: paperpod.co.uk

Traukinukai

Dažniausiai komplekte yra bėgiai ir kiti priedai. Padėkite vaikui mokytis sujungti skirtingus elementus – taip lavės jo erdviniai ir problemų sprendimo gebėjimai, dėmesio koncentravimas ir pasitikėjimo jausmas. 

Žaisliniai namų apyvokos daiktai

Trimečiai – mėgdžiojimo meistrai. Vedami smalsumo ir noro pažinti, dažnai nori daryti tai, ką namuose darote ir jūs, pvz., šluoti grindis, siurbti, valyti dulkes, gaminti maistą. Tad padovanokite vaikui žaislinį siurblį, šluotų rinkinį, virtuvės rakandus – nenuvertinkite jo ir leiskite jam jausis naudingu pagalbininku.

Vonios žaislai

Tai gali būti ant vonios plytelių lengvai prilipinamos raidės, gyvūnų formos ar įvairiaspalvės vonios kreidelės.Vaikas ne tik išsimaudys, bet ir išmoks naujų dalykų. Lai maudynės tampa smagia, kūrybiškumo kupina edukacine veikla! 

Šaltinis: themilitarywifeandmom.com

Žaisminga kuprinė

Trimečiai kur nors vykdami nori neštis savo mylimą žaislą ar daiktą (-us). O kas nutinka, kai jie netelpa mažose rankutėse? Skandalas! Tad vaikui patinkanti kuprinė leis ne tik pačiam neštis savo mėgiamus daiktus, bet ir ugdys jo savarankiškumą ir nepriklausomybę.

Staliukas ir kėdutės

Nors trimečiams svarbus tėvų dėmesys ir palaikymas bei pagalba, tačiau tokio amžiaus vaikas tampa vis labiau ir labiau savarankiškesnis, pradeda daugiau laiko praleisti vienas užsiimdamas savo reikalais. Sukurkite jaukią asmeninę erdvę, kurioje vaikas galės vartyti knygas, piešti, dėliotis savo daiktus.

Paprasti stalo žaidimai

Tokiuose žaidimuose dalyviai vietoj to, kad konkurotų, siekia bendro tikslo, pvz., galvoja, kur pasukti, kokia kryptimi eiti, skaičuoja. Tai moko vaiką ne tik skaičiuoti, bet dirbti grupėje/komandoje.

Šaltinis: sheknows.com

Kodavimo ir robotikos žaislai

Dažniausiai tokie žaislai turi garsus skleidžiančias dalis, prijungtas prie žaislo galvos. Vaikai dalis gali perdėti kaip nori, taip pakeisdami žaislo judėjimo kryptį. Bandymai ir klaidos leidžia vaikams praktikuotis, planuoti, nustatyti seką, lavinasi problemų sprendimo gebėjimai. 

O kokias dovanas jūs dovanojote ar planuojate dovanoti savo trimečiui? Pasidalinkite žemiau komentaruose.

Prenumeruokite naujienlaiškį ir iš karto gaukite 7 nemokamas PDF užduotis į savo el.paštą

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *