13 paprastų vasaros kūrybinių projektų iš priemonių, kurias visi turime namuose

Kūrybinių užduočių rinkinys vasarai

Ne visada vasara yra tas metas, kai smagu žaisti lauke. Juk kartais lija (tiesa, pastaruoju metu dėl uogų ir obuolių sultingumo būtų gerai lietutis), o kartais svilina sunkiai pakenčiama kaitra. Primename, jog karščių metu nerekomenduojama su vaikais būti lauke nuo 12 iki 15 valandos.

Kaip, tuomet, užimti mažuosius namuose, kai reikia šiek tiek palūkėti, kol vėl bus galima būti lauke ir važinėti paspirtuku, ar žaisti smėlio dėžėje? Siūlome 13 paprastų idėjų iš priemonių, kurias visi turime namuose.

1. Pasigaminkite spalvingas medūzas

Tai paprasta! Atraskite popierinių lėkščių, likusių nuo iškylos lauke, įvairiausių siūlų, nereikalingų batraiščių ar kitokių virvelių. Na, o jeigu jų nerasite – visada galite pasidaryti iš popieriaus. Ir galiausiai – dažų, kurių nepavyko sunaudoti per mokslo metus. Ir pirmyn, gilyn į vandenyną!

2. Tapkite drakonais ir pūskite liepsną!

Tualetinio popieriaus ritinėliai yra neišsemiami klodai reikštis kūrybinei fantazijai! Pasigaminkite drakono liepsną. Prireiks vieno ritinėlio, lengvo, gofruoto popieriaus bei dažų ar popieriaus viską gražiai apipavidalinti. O kai baigsite – pūskite orą ir te liepsnos negailestingai svaidosi!

3. Sukurkite menišką koliažą

Namuose yra krūvos pasenusių nereikalingų žurnalų, skrajučių ar reklaminių bukletų. Leiskite vaikui juos sukarpyti, atrasti įdomius paveiksliukus, žodžius, nuotraukas ir juos sukombinuoti ant lapo. Pasitelkite įvairius dažus: akvarelę, flomasterius, pieštukus. Pasiūlykite vaikui sukurti istoriją, ją papildyti savo piešiniais.

4. Gėlė iš tualetinio popieriaus ritinėlių

Šiam projektui reikės vadinamojo „krokodilo“, kuris susegtų gėlytės lapelius bei pritvirtintų kotelį. O visa kita – vaiko vaizduotės reikalas. Gėlytės lapelius galima spalvinti, apklijuoti spalvotu popieriumi, iškarpomis, puošti blizgučiais ar kitais, namuose esančiais dalykais.

5. Pagaminkite popierinius krepšelius uogoms

Neįtikėtina, kiek įdomių dalykų galima sukurti iš popierinių lėkščių, kurių nepadaudojote iškyloje. Šį kartą pasigaminkime krepšelius uogoms. Kiekviena mama bus laiminga, kai virtuvėje atsiras naujų, mažylio su meile puoštų, indelių. Internete radome nuorodą, kurioje rodoma, kaip tai padaryti.

6. Sukurkite spalvingus personažus

Te tualetinio popieriaus ritinėliai tampa gyvi! Sukurkite įvairiausius personažus, nupieškite akis, lūpas, pridėkite aksesuarus: skrybėlę, plaukus, nupieškite ūsus, pridėkite iltinius dantis, padažykite lūpas ir t.t. Šie maži monstriukai, žmogeliukai ir kiti personažai ateityje taps jūsų mažylio žaidimo draugais.

7. Parašiutas žaislui!

Gal mamai ar tėčiui iš pažiūros tai atrodys, kaip neįdomus užsiėmimas, tačiau vaikui tai bus pretekstas savo lakią fantaziją perkelti į begraštes oro erdves. Pasiūlykite pasigaminti parašiutą savo mėgstamiausiam žaislui (žmogeliukui, lėlei, o gal net ir mašinėlei – juk gali būti ir taip!) Prireiks: servetėlės, siūlų ir lipnios juostos.

8. Nupieškite žuvyčių paveikslą

Namuose tikrai turite įvairiausių platikinių butelių. Šiuo atveju mums prireiks ne pačių butelių, o jų kamštelių! Surinkite visus ir priklijuokite ant lapo, o tada dekoruokite ir užpildykite foną akvariumo aplinka. Puikiai pavykusį piešinį bus galima pasikabinti ant sienos.

9. Kamuoliukų žaidimas namie

Pakilkime nuo stalo ir pažaiskime judresnį žaidimą namie. Prireiks dviejų krepšių ir visų kamuoliukų, esančių namie. Na, o tada skaičiuokime, kas šeimoje yra taikliausias ir geba surinkti daugiausiai taškų.

10. Burbuliukų menas

Visi mėgsta „sprogdinti“ burbuliukus. Na, tuos, į kurį supakuoja kokį nors trapų daiktą siunčiant siuntinį. Parodykite vaikui, kad su tokiu popieriumi galima kurti piešinius. Tai labai paprasta – prireiks „burbulinio“ popieriaus ir dažų!

11. Palenktyniaukime ant grindų!

Šis žaidimas ypatingai patiks berniukams, tačiau ir mergaitės mėgsta varžytis. Ant grindų su spalvota lipnia juostele išklijuokite trasą, atraskite lengvą kamuoliuką (vatos gabaliuką, veltinio ar kitokio audinio kamuoliuką) ir pūskite su šiaudeliu. Kad varžybos būtų sąžiningos, pasinaudokite laikmačiu, kas greičiau išpūs visą trasą? 

12. Pasigaminkite žiedų žaidimą!

Jums prireiks keleto tualetinio popieriaus ritinėlių ir popierinių, vienkartinių lėkščių. Iš ritinėlių suklijuokite bokštą, o iš lėkščių iškirpkite vidurius. Tuomet dekoruokite ir nuspalvinkite, o galiausiai – žaiskite!

13. Pastatykite laivą!

Virtuvėje tikrai atrasite tuščių (arba beveik tuščių) kiaušinių dėžučių. Pagaminkite iš jų laivą, kuriame sutilps visi kiaušinio dydžio žmogeliukai ir herojai. Iškelkite popierines bures, nuspalvinkite bortus ir pirmyn į jūrą!

Daugiau idėjų, ką veikti su vaikais vasarą rasite čia.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *